kookboeken

Vegan voor in de winter

pompoenramen - vegan comfort food

Je hebt momenteel al vrij veel vegan kookboeken in ons taalgebied maar toch zijn er nog niet altijd vegan kookboeken te vinden als je op zoek bent naar een specifiek topic. Je hebt wel kookboeken bijvoorbeeld om goedkoop vegan te koken of vegan voor studenten. Maar niet voor elk onderwerp heb je een vegan kookboek.

Zo vroegen wij ons laatst af of er geen vegan kookboek te vinden was dat zich specifiek richtte op de winter. We hebben een tijdje moeten zoeken maar dan hebben we er toch eentje gevonden, en het was meteen een schot in de roos (zo vonden wij toch). Het gaat hier om het kookboek Vegan Comfort van De Nederlandse Milou van der Will die vooral bekend is van Vegan East, op zich al een heel bijzonder vegan kookboek.

Milou van der Will - vegan kookboekenMilou van der Will is een schrijfster van thrillers en fotografe, maar dus ook auteur van verschillende vegan kookboeken. Ze heeft ook haar eigen site The Green Chopstick. Haar eerste en meest succesvolle vegan kookboek tot nu toe is Vegan East waar ze de oosterse kookkunsten van haar Indische opa en vader mee verweeft tot haar heel eigen vegan manier van koken. Maar er is dus ook Vegan Comfort, ook weer met een oosterse inslag, maat het ‘comfort’ slaat dus op lekker vegan koken in de winter (en toegegeven, ook de herfst).

Uit de flaptekst:
Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch. Na haar andere kookboeken neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken.

vegan kookboek winter - Vegan ComfortVegan Comfort biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool.

Vegan Comfort telt 8 hoofdstukken: Noedels, Curry’s, Tofu, Extra troost, Buns & Dumplings en Snacks, Sausjes & Sides en Toppings, Zoet en tot slot: Cosy & Cheers.

Je moet er wel rekening mee houden dat je voor sommige recepten best wat ingrediënten nodig hebt, al vallen de bereidingstijden meestal best mee. Ook startende kooks kunnen dus echt wel aan de slag met dit leuke kookboek al is er zeker ook veel te ontdekken voor meer ervaren koks.

Nog enkele van de lekkerste gerechten in dit super vegan kookboek: Pompoenramen (zie bovenste foto), Pittige Kidneybonencurry, nasi Goreng met zwarte bonensaus en paksoi, Paddo Rendang en de Scallion naans met knoflookboter vulling. Maar ook aan ijs en bijvoorbeeld mangobier is gedacht. Alles voor de vegan fijnproever dus!.

Interesse in dit leuke kookboek? Koop hier Vegan Comfort van Milou van der Will.

Deel de liefde hier

Je houd misschien ook van...