vegan kookboekenHet gebeurt dat mensen van een vegetarisch dieet overstappen naar vegan eten. Anderen maken misschien rechtstreeks de switch van een dieet met vlees naar een dieet zonder dierlijke producten. Wat ook vaak gebeurt natuurlijk is dat men begint met af en toe vegan (en vegetarisch) te eten en dat men daarna overstapt naar een volledig vegan manier van leven.

Hoe dan ook moet je ergens beginnen. Veel mensen denken immers dat het niet eenvoudig is om een complete, voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten als je vegan kookt. Maar dat is niet waar natuurlijk. En het kan zelfs erg eenvoudig zijn om dit te doen. Hierbij kunnen volgende vegan kookboeken voor beginners je helpen.

vegan kookboeken voor beginners

De beste vegan kookboeken voor beginners

Gewoon vegan – makkelijk vegan koken

vegan kookboek voor beginners - Gewoon veganIn dit eerder eenvoudige vegan kookboek ligt de nadruk op eenvoud en op maaltijden die voor het hele gezin kunnen gemaakt worden. De ondertitel geeft dat ook aan: ‘Snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin’. Gewoon vegan is dan ook écht een vegan kookboek voor beginners, dat zie je ook aan de reviews online. Vaak zijn de meer ervaren vegan koks wat teleurgesteld als ze dit kookboek hebben gekocht. Beginnende vegan koks die hun eerste stappen zetten naar vegan koken zijn dan weer vaak wél heel erg enthousiast. Als jij echt maar begint met vegan koken is dit kookboek dus misschien wel iets voor jou.

Nog een stukje uit de flaptekst: ‘Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek. Van een kidsproof pasta pesto met verstopte groente tot de ultieme wortel-pompoensoep. En van een snelle camping-curry tot een geweldig bananenbrood, in één kom te maken.’ Er is bij de recepten trouwens ook gelet op budgetvriendelijkheid en eenvoud van ingrediënten, wat ook vaak handig is.

Met de 80 recepten in dit kookboek kan iedereen wel beginnen met (af en toe) vegan te koken. Je gezondheid, de dieren en het milieu en klimaat kunnen er maar wel bij varen.

Een soms gehoord minpunt aan dit kookboek is dat er te weinig foto’s bij de gerechten staan, en dat klopt ook. Maar dat wil niet zeggen dat het kookboek niet bruikbaar is, zeker niet. Anders zouden wij het ook niet aanbevelen voor beginners. Mede daardoor is het waarschijnlijk ook eerder goedkoop voor een kookboek met een prijs van iets meer dan 20 euro.

»» koop Gewoon vegan

Vegan in 5 – lekker vegan met weinig ingrediënten

beste vegan kookboek beginners - Vegan in 5De ondertitel van het uitstekende vegan kookboek voor beginners Vegan in 5 zegt het al: ‘Meer dan 100 eenvoudige en lekkere recepten met maar 5 ingrediënten’. Je hebt echt niet veel nodig om de heerlijke vegan recepten van So Vegan, de bekende Engelse vegan website, te bereiden. De bekende zanger van Coldplay, Chris Martin, bedankte het duo achter de website al door te zeggen dat zelfs iemand als hij, die helemaal niet kan koken, er met hun hulp toch in slaagt om heerlijke vegan gerechten te bereiden. Ook Paul McCartney vond Vegan in 5 een inspirerend kookboek met heerlijke recepten. Toch niet de minsten die dit zeggen.

Met dit kookboek kan je dus heel makkelijk gezonde plantaardige gerechten op tafel zetten. De ingrediënten zijn beperkt en makkelijk verkrijgbaar en toch tover je lekkere en er goed uitziende maaltijden op tafel. En toch wordt er weinig beroep gedaan op die typische vleesvervangers die je vaak ziet. Wel eens op al klaargemaakte vegan pesto of hummus en dergelijke, maar dat is begrijpelijk.

Een greep uit de gerechten in Vegan in 5: portobello wellington met ui en salie, veganistische pasta of passievrucht pavolova’s met kikkererwtenvocht. Ook enkele vegan klassiekers zoals chiajam, brownie met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten vind je in het kookboek. Ook gerechten die sowieso weinig ingrediënten vragen zoals hummus of ratatouille komen natuurlijk aan bod. Alles is daarbij nog eens vrij goedkoop aan te schaffen. Ideaal dus ook bijvoorbeeld voor studenten die snel, goedkoop maar toch gezond zelf willen koken. Een echte aanrader.

»» koop Vegan in 5

Deliciously Ella Het plantaardige kookboek – super lekker om te starten

vegan kookboek beginner - Deliciously Ella Het plantaardige kookboekElla Mills begon na een slopende ziekte met plantaardig te koken en deelt haar ervaringen al jaren op haar blog Deliciously Ella. Daarin vertelt ze hoe een dieet van uitsluitend plantaardige voeding haar terug gezond maakte. Die positieve ervaring met een vegan levenswijze wilde ze delen met een ruim publiek en dat is haar gelukt natuurlijk. Ondertussen is haar manier van koken ook bij ons erg bekend geworden.

In Deliciously Ella Het plantaardige kookboek deelt ze 100 van haar favoriete vegan recepten van haar blog en restaurant in London. Het gaat dus om recepten voor maaltijden die zich hebben bewezen en die door veel mensen erg lekker worden gevonden. Voor vele mensen is dit kookboek dan ook een kleine vegan bijbel geworden. Voedzame gerechten die ook nog eens erg smakkelijk zijn en natuurlijk erg gezond. Om te bereiden voor jezelf en je vrienden. Ideaal dus voor beginnende vegan koks. Ook te verkrijgen als e-book.

»»  koop Deliciously Ella Het plantaardige kookboeke-book alle vegan kookboeken van Ella

Deliciously Ella Snel & makkelijk – snel een vegan maaltijd

vegan kookboek gezin - Deliciously Ella Snel & makkelijkEen ander goed vegan kookboek van Ella Mills is Deliciously Ella Snel & makkelijk. In recentere vegan kookboek combineert ze 100 recepten die je voor het hele gezin binnen de 10 of 20 minuten op tafel kan zetten! Dat is wel heel snel. Het gaat om gevarieerde, lekkere en erg voedzame recepten die je gewoon in de week kan klaarmaken.

Het kookboek richt dus specifiek op mensen met een druk leven die toch voor hun gezin of partner een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel willen zetten. Vandaar de nadruk op de tijd die elk gerecht nodig heeft om klaar te maken. Maar kwaliteit, smaak of gezondheid wordt daarbij dus zeker niet vergeten. Ideaal ook om te beginnen met vegan te koken voor het gezin want de gerechten zijn dus ook vrij eenvoudig klaar te maken. Een aanrader voor wie wil beginnen met vegan koken dus.

»» koop Deliciously Ella Snel & makkelijke-book

Binnenkort voegen we hier nog meer goede vegan kookboeken toe waarmee je als vegan beginner aan de slag kunt. Ben je al wat meer ervaren dan ken je eens kijken naar onze vegan basis kookboeken voor meer inspiratie of naar onze lijst vegan kookboeken uit andere landen.

over veganisme - Vegan VibesAls je overigens meer wil weten over veganisme en waarom dat iets voor jou zou kunnen zijn dan kan je Vegan Vibes eens lezen. Een informatief boek over hoe plantaardig eten je leven én de wereld verbetert. Diëtist Lisa Steltenpool laat je in dit interessante boek op toegankelijke wijze kennismaken met plantaardig eten en geeft je onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie om je eetpatroon op te fleuren.

Iets voor jou? koop Vegan Vibes.

Deel de liefde hier