vegan kookboekenZeker bij ons is barbecueën een immens populair tijds bedrijf en een van de favoriete manieren waarom mensen samen eten. Van zodra het weer het toelaat staat overal te lande de barbecue buiten. Maar dat is natuurlijk vaak met vlees. Nu, vlees is absoluut niet nodig om samen te genieten van een heerlijke barbecue maaltijd in het zonnetje. Ook als je vegan bent kan je natuurlijk aan de gang met de barbecue. Nog lekkerder, en zonder vlees.

beste vegan barbecue kookboeken

Top 10 vegan barbecue kookboeken

Dus: wat zijn nu de beste vegan bbq kookboeken? Volgens ons de volgende:

1. Vegan Summer – plantaardig op en bij de barbecue

beste vegan barbecue kookboek - Vegan SummerIn Vegan Summer laat Milou van der Will van The Green Chopstick de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter zich en leert ons heerlijke hoofd- en bijgerechten kennen voor op de vegan barbecue. Van een kimchidog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip en geroosterde tandoori-bloemkool. Van smakelijke bijgerechten als ingelegde rodekoolsla met sojasaus en een aardbeiensalade met muntvinaigrette tot mango-crumble toe. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige, Koreaanse tempeh burger, een kruidige kebabspies van koningsboleet of een smokey tofuburger geserveerd met een Japanse watermeloensalade? Dat klinkt toch allemaal heerlijk. Met dit leuke kookboek organiseer je moeiteloos de meest originele vegan barbecue.

»» koop Vegan Summer

2. De groene barbecue – vegan (en veggie) barbecue

De groene barbecue - beste vegan barbecue kookboekenOpgelet: De groene barbecue bevat zowel vegan als vegetarische gerechten maar dit is duidelijk aangegeven voor elk recept. In De groene barbecue laat bestsellerauteur Rukmini Iyer (website) haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten. Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot aubergine geitenkaas burgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn.

»» koop De groene barbecue

Deze lijst wordt uiteraard nog verder aangevuld zodat tegen de lente (en zomer) er meer dan genoeg vegan bbq kookboeken zullen te vinden zijn op deze pagina. Geen reden meer dan om niet vegan te gaan barbecueën!

Kijk overigens ook eens naar onze tips om exotisch vegan te koken.

Deel de liefde hier