feesten kookboeken

Kook eens vegan met de feesten – Vegan party food

vegan party food - vegan kookboek feesten

Jason Tjon Affo - vegan kookboekenJason Tjon Affo is ondertussen een vrij bekende naam geworden in de vegan wereld. Hij is fotograaf maar ook een ontwikkelaar van vegan recepten die hij deelt op zijn Instagram pagina (meer dan 25000 volgers) en zijn (Engelstalige) website The Indigo Kitchen. Zijn bekendheid kwam er nadat zijn eerste kookboek Vegan soul food uitkwam in 2020 en direct winnaar werd van het Beste Vegan Kookboek van het Jaar 2020. Een hele prestatie maar erg goed te begrijpen door de heerlijke en kleurrijke vegan recepten die er in staan.

Dit jaar (2022) kwam daar nog een vervolg op Vegan rainbow food, wéér met 60 overheerlijke recepten en weeral een echte aanrader binnen de vegan kookboeken. Twee fantastische, kleurrijke en gezonde kookboeken zijn dat.

Maar in dit bericht willen we het kort hebben over zijn kookboek uit 2021: Vegan party food. Een feestelijk kookboek met allerlei tips en recepten voor vegan hapjes en complete vegan feestmaaltijden.

een vegan kookboek voor de feesten - Vegan party foodDe lekkere vegan gerechten in Vegan party food zijn verdeeld over zeven verschillende hoofdstukken met elk een eigen thema: van een early brunch met heerlijke snacks, verjaardagsfeestjes, levendige dinnerparty’s met verwarmende gerechten tot een feestje met de lekkerste cocktails en mocktails. Als afsluiter heb je een hoofdstuk Day After the party, vol makkelijke, voedzame en oppeppende gerechten voor wanneer je misschien wat te veel gedronken hebt op je feestje. Aan alles is gedacht.

Elk gerecht in dit leuke feest kookboek zal je versteld doen staan van de mooie kleur- en smaakcombinaties. En waarom al die kleur zal je vragen? Wel, ten eerste is het feestelijk, en ten tweede verzekert een mooie selectie van verschillende kleuren binnen je groenten en fruit dat je héél veel verschillende mineralen en vitaminen binnen hebt ook. Het is dus niet alleen esthetisch, er zit ook wel een eetfilosofie achter.

Sommige recepten in dit mooie kookboek vragen toch wel wat ervaring in de keuken, andere zijn dan weer vrij makkelijk te noemen, er is dus wel voor iedereen wat. De meeste ingrediënten zijn ook nog eens vlot te verkrijgen in de supermarkt, dus ook dat is geen bezwaar. Wat ook mooi is is dat Jason bijna geen beroep doet op vleesvervangers maar gewoon voluit voor ‘echt’ vegan gaat. Daarbij komt nog dat de totale tijd om de gerechten te bereiden best wel meevalt om zo’n mooi resultaat te bereiken.

Enkele voorbeelden van wat je kan verwachten: roze risotto, voor als je de romantische toer op wilt gaan, chilisnacks, ideeën om te picknicken, matchatompoucen voor op een brunch of zoetzure tempésticks als hapje op je feest. En tal van ideeën voor mooie en smakelijke cocktails.

Ontzettend veel vegan recepten voor de feestdagen dus met dit mooie kookboek. Laat het vegan feestje maar beginnen durven wij te zeggen.

»» koop Vegan party food
»» alle vegan kookboeken van Jason Tjon Affo

 

Deel de liefde hier

Je houd misschien ook van...