goedkoop kookboeken

Hoe kan je goedkoop vegan koken?

Betaalbaar vegan koken is echt niet zo moeilijk als mensen soms lijken te denken. Je kan immers budgetvriendelijke ingrediënten gebruiken  zoals linzen en bonen, tofu, pasta en groenten zoals bloemkool en zoete aardappel.

Een beperkt budget hebben mag niemand ervan weerhouden om gezonde en heerlijke veganistische maaltijden te eten. De truc is om uw geld uit te geven aan de juiste ingrediënten die zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen uit uw euro’s kunnen halen. Linzen en bonen, evenals pasta, zijn goedkoop en gemakkelijk te krijgen en helpen je verzadigd en vol te voelen. Tofu is een ander betaalbaar ingrediënt dat veelzijdig en rijk aan eiwitten is. Gezonde groenten zoals bloemkool, zoete aardappel, seizoensgroenten en -groenten en spinazie zijn echt niet zo duur.

Met deze goedkope ingrediënten maak je veganistische maaltijden die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn! Een beperkt budget hoeft je dus zeker niet tegen te houden om gezond vegan te koken.

Als je hierbij wel een steuntje in de rug kan gebruiken dan is er dit jaar (2022) een nieuw en héél goed vegan kookboek uitgekomen dat je kan helpen om erg goedkoop toch super gezond te eten.

goedkoop vegan koken - Every Day Vegan Budget FriendlyHet gaat om het nieuwe vegan kookboek Every Day Vegan Budget Friendly van schrijfster Lenna Omrani (bekijk hier haar Instagram). Lenna is vooral bekend door haar eerste kookboek Every Day Vegan dat veel mensen op weg hielp naar een vegan levenswijze. Dat eerste kookboek van de blogster werd een echt verkoopsucces en van haar nieuwste kookboek verwachten we hetzelfde.

Lenna Omrani zelf is actrice, ondernemer op het gebied van plantaardig voedsel en ex-topsporter. Zij deelt haar kennis en passie om plantaardig eten voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk te maken en hoopt te inspireren tot duurzamer eten om je uiteindelijk beter en fitter te voelen en de wereld een stukje groener te maken. Haar blog vind je hier.

In Every Day Vegan Budget Friendly vind je massa’s kleurrijke en vrolijke vegan recepten van Lenna. Zoals ook in haar vorige kookboek met erg mooie foto’s van elk gerecht. De recepten zijn geschikt voor elke dag en ze zijn onderverdeeld naar de tijd die nodig is om ze klaar te maken. Ook erbij staat de prijs die elk gerecht je zal kosten per persoon. de belofte daarbij is ook nog eens dat die prijs per persoon maximum 3,5 euro is. Echt niet duur dus en zeker budgetvriendelijk.

Enkele recepten uit dit mooie en bijzondere kookboek: ontbijtrecepten zoals Veggie tofu scramble op toast, lunch met Aziatische quinoabowl met pindasaus, of Speculaas-chocoladecheesecake of ook bijvoorbeeld heerlijke Smokey linzenstoof met aardappelpartjes. Of wat dacht je van de Romige spaghetti carbonara, Warm rijstonbtijt met peer & rozijnen of de bijzonder lekkere Zomerse tacos met BBQ-jackfruit & mangosalsa. Dat klinkt toch allemaal erg lekker én origineel (en helemaal niet goedkoop).

Dit mooie kookboek is dus een echte aanrader voor ons (en ook nog eens zelf niet te duur). Je kan het ook goedkoper als e-book krijgen.

Deel de liefde hier

Je houd misschien ook van...