vegan kookboekenWanneer je al een beetje vegan kan koken dan wil je misschien wat verder gaan met je kookkunsten in de keuken. Vegan kookboeken beginners zullen dan misschien niet meer volstaan, en je hebt misschien graag wat uitdaging of gerechten die je terug kunnen verrassen. Daarom is er deze lijst met beste veganistische kookboeken.

Zoals altijd is zo’n lijst een beetje controversieel en zal niet iedereen akkoord met de juiste ranking. Maar wij zijn wel zeker dat bijna iedereen de vegan kookboeken in deze lijst op zijn minst zal kunnen waarderen voor hun kwaliteit, de smaak van de gerechten en de originaliteit van de vegan recepten.

basis vegan kookboeken - beste vegan kookboek

Wat zijn de beste vegan kookboeken?

Vegan soul food – kleurrijk vegan

beste vegan kookboek - Vegan soul foodDe ondertitel van Vegan soul food zegt het al ’60 kleurrijke recepten (voor elke mond)’. Kleur wil zeggen smaak en plezier, en ‘voor elke mond’ wil zeggen dat wel iedereen kan genieten van deze lekkere gerechten, ook niet-vegan of maar ‘af en toe’ vegan eters.

De auteur van dit mooie kookboek, Jason Tjon Affo, is op Instagram bekend onder de naam The Indigo Kitchen en heeft daar meer dan 27.000 volgers die uitkijken naar zijn prachtige, kleurrijke creaties. Kijk ook eens op zijn website theindigokitchen.com. Van ontbijtjes, drankjes en broodjes tot uitgebreide diners, snacks en zoete lekkernijen. Alles komt aan bod en toont de veelzijdigheid van het vegan dieet.

Wat te verwachten in dit vernieuwende kookboek? Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Als je met dit leuke kookboek geen inspiratie opdoet, dan weten wij het niet meer.

Andere goede kookboeken van Jason zijn Vegan rainbow food met weer 60 heerlijke vegan recepten en Vegan party food voor echte feestmaaltijden en lekkere vegan hapjes. Ook weer unieke veganistische kookboeken die wij zeker aanbevelen.

»» koop Vegan soul food

Every Day Vegan – vegan voor elke dag

beste vegan kookboeken - Every Day VeganDe ondertitel van Every Day Vegan is ‘Voor elke dag, voor elk moment en iedereen’. Met andere woorden: vegan eten dat iedereen wel kan lusten. Met heerlijke, kleurrijke en vooral makkelijk te bereiden vegan recepten bewijst Lenna Omrani hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn.

Of zoals het boek het nog zegt: Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts. Voor elk moment van de dag krijg je in dit fijne en algemene vegan kookboek dus wel ideeën hoe je kan wegblijven van dierlijke producten in je voeding.

In 2019 startte Lenna Omrani haar blog als creatieve uitlaatklep om haar passie voor voeding te delen. Met als belangrijkste reden het inspireren en motiveren van anderen om een gezondere en gelukkigere leefstijl te ontwikkelen.

»» koop Every Day Vegane-book

Plants Only Kitchen – eiwitrijk vegan

beste vegan kookboeken - Plants Only KitchenDe meer dan 70 vegan recepten in Plants Only Kitchen staan garant voor een ware smaakexplosie in de keuken! Zonder ingewikkelde ingrediënten. Dankzij de handige symbolen kun je in een oogopslag zien of een gerecht eiwitrijk of glutenvrij is en welke maaltijd in 15 minuten op tafel staat. Van perfecte pasta’s en krachtige curry’s tot de lekkerste soepen, burgers en desserts. ‘Plants Only Kitchen’ staat boordevol eenvoudige vegan recepten voor de hele dag. Gaz Oakley (website, YouTube, Instagram) heeft met zijn vegan recepten al meer dan een miljoen volgers op social media. Als je op zoek bent naar eiwitrijke vegan maaltijden (bijvoorbeeld als sporter) vind je zeker inspiratie in dit uitstekende vegan kookboek.

»» koop Plants Only Kitchen

Oh she glows – elke dag

beste vegan kookboek - Oh she glows - elke dagAngela Liddon is bekend van de vegan website Oh She Glows en door haar vegan kookboeken, ook bij ons bestsellers. Ook haar Instagram met talloze vegan recepten heeft meer dan een half miljoen volgers. Veel van haar populairste vegan recepten zijn gebundeld in het kookboek Oh she glows – elke dag. Belangrijk voor Angela is om gevarieerd te eten en dat zie je ook aan de recepten. Heel veel inspiratie voor heel verschillende recepten, maar wel bereikbaar voor iedereen. En erg lekker en geschikt voor heel de gfamilie, ook voor mensen met een druk leven.

In Oh she glows – elke dag vind je heerlijke snelle, simpele recepten voor dagelijkse maaltijden, speciale gelegenheden, feestdagen en ‘zondagse’ maaltijden. En zo samengesteld, dat ook kinderen het zullen lusten. Van kokosslagroom tot de Oh Em Gee groenteburger en van een salade met currykikkererwten en chilinacho’s met kaas tot een citroentaart met aardbeien-vanillecompote. Aan iedereen is gedacht en met zoveel smaken zal wel iedereen zijn favoriete vegan maaltijden ontdekken.

Dit kookboek is terecht één van de standaard vegan kookboeken van de laatste tijd. Wil je nog meer van de gerechten van Oh She Glows dan kwam in 2021 ook het vegan kookboek Vanavond vegan uit met nu vooral de nadruk op complete maaltijden om ’s avonds te maken. Ook weer een echte aanrader.

»» koop Oh she glows – elke dage-book
»» koop Vanavond vegan

In de toekomst gaan we nog zeker meer uitstekende vegan kookboeken toevoegen aan deze lijst. Heb je hier nog niet je gading gevonden dan kan je eens kijken naar meer ‘exotische’ vegan kookboeken of onze lijst vegan kookboeken starters of vegan bakboeken.

We hebben ook tips om goedkoop vegan te kokenvegan te koken met de feesten of vegan te koken als student.

Deel de liefde hier